18 Jun 2012, 1:51pm
Journal
by

leave a comment

Sælge guldbarer

Guldbarer

 

De fleste kender dem, fra James Bond film eller de berømte spagetti westerns, men det er de færreste af os der nogensinde kommer i nærheden af dem. Guldbarers værdi gør deres ejere misundelsesværdige selvom det virker som et levn fra fortiden at have nogle af dem liggende.

Guldbarer kommer i mange former og størrelser. Det er raffinerede guldstykker, lavet efter standardiserede metoder og registreret. LBMA,  London Buillon Market Association, har sat specifikationer for udseende og karakteristika for Good Deivery guldbarer der normalt bliver brugt til guldkøb eller som guldreserver.  Det skal f.eks. være en renhed på 995.0 per mil, serienummer, producents markering og årstal for at man kan sælge guld.

Guldreserver blive brugt af central banker og lande verden over for at sikre en møntfods værdi og for at kunne sikkerhedsstille evt. långivere.

En standard guldbar vejer 12,4 kg. Der findes dog også det man kalder en kilobar, der er lettere at håndtere og som oftest blive brugt til handel og investering hvis man gerne vil få penge for guld.

Guldbarer kan deles ind i to grupper; støbte barer og stemplede barer. De støbte barer er støbt i forme hvorimod de stemplede barer er mærket efter de er er skåret til i den ønskede størrelse.

Verdens største guldbar vejer 250 kg. og måler 45.5 cm. gange 22,5 cm. Mitsubishi Materials Corporation producerede den store bar og viste den frem i Toi Guldminen 5 juli 2005. Den er blevet vurderet til ca. $ 3,7 mio.

Leave a Reply

 

site by bcz